Labor és röntgen

Kiterjesztett labor vizsgálatok és röntgen vizsgálatok

A Felnőtt Szakrendendelőben lehetőség van teljes vérkép, máj és vesefunkció, vércukor, vasparaméterek, elektrolitok, pajzsmirigy és egyéb hormonok mérésére és vizeletvizsgálatra (vérvétel hétköznap 7-9 között). A leletet aznap délután vagy másnap tudják átvenni a laborban ill. az EESZT-n keresztül a gyermekorvos láthatja. Vizelettenyésztés, torok vagy orrváladéktenyésztés is leadható a laborban, ennek eredménye kb 1 hét múlva vehető át.

Csecsemők (1 év alatti gyermekek) vérvétele a Budai Gyermekkórházban történik  hétköznap reggel 7.30-10.30 között ( Budapest II. kerület, Bólyai u 5-7.), az eredményeket elektronikusan kapja meg a háziorvos.

Széklettenyésztésre a Synlab Budapest Diagnosztikai Központ Mikrobiológiai Laboratóriumába küldünk mintát (postázható vagy személyesen bevihető a minta beutalóval). Cím: 1044 Budapest, Megyeri út 53. Telefon: +36 1 880 6980. Eredmény 3-4 napon belül várható, elektronikusan kapja meg a beküldő orvos.

Mellkas röntgen vizsgálat (tüdőgyulladás, légmell gyanú esetén), csont és ízületi rtg (fájdalom, sérülés, törés gyanú esetén) a Szent Kristóf rendelőben történik (Fehérvári út 12.). Időpont nem szükséges.

Hasi UH vizsgálatra a Budai Gyermekkórházba tudunk beutalót adni, előjegyzés szükséges: 06-1-345-0615