Betegellátás

Időpontkérés

Időpont egyeztetésre a 229-1713 telefonszámon van lehetőség. Betegrendelésre  a rendelés megkezdése előtt kérhető időpont. Az időpontok kiosztása a rendelés második és harmadik órájára történik, az első órára és az utolsó félórára nem adunk időpontot. Online időpontkérés esetén csak saját orvosukhoz foglalhatnak időpontot, szintén a rendelés megkezdése előtt. Kérjük, hogy amennyiben mégsem tudnak eljönni, az online rendszerben töröljék az időpontot (a megerősítő email alján található linkra kattintva törölhető a foglalás) vagy telefonon jelezzék a lemondást, ne vegyék el a helyet mások elől. Egészséges tanácsadás/védőoltás beadása minden esetben előzetes bejelentkezés alapján történik, a tanácsadás teljes időtartamára 10 percentként adunk időpontot. Erre a védőnőknél is kérhető időpont. 

 

Rendelő

A Gyermekrendelő a BENU Szentlélek  Gyógyszertár melletti földszinti rendelőkben működik. A bejárat a Patika bejáratánál található. Két betegrendelőben  öt gyermekgyógyász rendel, akik 8-19 óra között biztosítanak betegellátást.  Kiütéses betegekkel (bárányhimlő, skarlát) a Játék utca felőli "Fertőző bejáratnál" legyenek szívesek csengetni. 

Az egészséges tanácsadás/védőoltások beadása a Védőnői Szolgálat épületében történik (régi gyermekrendelő felújított épülete).

 

Betegvizsgálat

Érkezéskor az 1. rendelőnél levő pultnál szíveskedjenek a TAJ kártyát leadni. A betegek behívása nem érkezési sorrendben történik, mivel az időpontra érkező betegek soron kívül, időpontjuknak megfelelően hívjuk be.
A betegek vizsgálata és ellátása a saját orvosuk rendelési idejében történik. Sürgősségi esetben az aktuálisan rendelő orvos látja el a beteget. Igazolás és beutaló kiadása ill. táppénzre történő felvétel kizárólag a saját orvosnál, annak távolléte esetén a hivatalos helyettesnél történik.

 

Receptek, táppénzes papír, igazolás - telefonos vagy email-es ügyintézés

Recept a saját orvos rendelési idejében bármikor kérhető telefonon, emiatt nem szükséges megjelenni. Az elektronikus rendszerben (EESZT) végzett adminisztráció miatt a gyermek betegségét és a táppénzre vétel elindítását a táppénz első napján szíveskedjenek jelezni legalább telefonon, majd a táppénz lezárását hasonló módon jelezzék a táppénz utolsó napján. Orvosi ellátást nem igénylő egyszerűbb kórképek esetén (nátha, megfázás, enyhe hasmenés) elegendő telefonálni a rendelőbe az igazolás megírásáért.  A receptek, igazolások, beutalók, táppénzes papírok emailben is kérhetők, ha a kért dokumentum elkészül, email-es visszajelzést  kapnak, a papírokért csak ezt követően jelentkezzenek. A fenti dokumentumok bármikor elvihetők, amikor a rendelő nyitva van (1. rendelő bejáratánál kérhetők el). Ha itt nem ül asszisztens, akkor két beteg között, az új beteg behívásakor tudják elkérni az aktuálisan működő rendelőben (emiatt kérjük, kopogással ne zavarják a rendelést).

 

Tanácsadás/Védőoltások

A kötelező védőoltások 2 hónapos korban kezdődnek: 2-3-4 hónapos korban,  majd 12, 15 és 18 hónapos korban részesülnek kötelező védőoltásban a gyermekek.  Ezt követően 6 éves korban kapnak kötelező oltást, enélkül nem kezdhetik meg az iskolai tanulmányokat. A kötelező oltások  beadása az egészséges tanácsadás keretében történik, előzetes időpont egyeztetés alapján. A gyermek otthonában kötelező védőoltás nem adható be a hatályos ANTSZ rendelet alapján. A részletes oltási rendet ill. az ajánlott védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalólat ld. a Szakmai anyagok - Védőoltások menüpontban. Kérjük, tájékozodjon a nem kötelező védőoltásokról, ezekről kérje orvosa tanácsát. A nem kötelező védőoltásokat betegrendelésen is beadjuk, ehhez célszerű időpontot kérni.

 

Házhozhívás

Az orvos házhoz hívása a 229-1713 telefonszámon reggel 7.30.-9.00 óra között lehetséges. A gyermek otthoni vizsgálata csak indokolt esetben kérhető (pl nem szűnő hányás), mivel a rendelőben sokkal több vizsgálat elvégezhető (gyorsteszt, labor vagy rtg beutaló, kórházi beutalás). Az orvos beosztásától függ, hogy rendelés előtt, vagy után megy házhoz. Beutaló, igazolás, táppénzes papír otthon nem állítható ki.